Sportsko-ekološki kamp “Košnica prijateljstva 2007″

Danas 06.07.2007.godine se na Begečkoj jami završava sportsko-ekološki kamp „Košnica prijateljstva“ u kome su od 27. juna boravila deca iz Dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici. Osim 30 mališana iz Dečjeg sela, u kampu je bilo i šestoro njihovih drugara iz mesta Štrpce na Kosovu i Metohiji.
Sa decom su u kampu bili i volonteri Košnice, koji su tokom proteklih dana sa mališanima provodili vreme u igranju, druženju i učenju. Deca su tokom boravka u kampu naučila da plivaju, razvijala svoje likovne sposobnosti, takmičila se na brojnim sportskim turnirima i usvajala osnovna saznanja o ekologiji i zaštiti životne sredine. Loše vreme u poslednjih nekoliko dana nije pokvarilo lepu atmosferu u kampu, ali nas je, na našu veliku žalost, onemogućilo da organizujemo željno išekivanu vožnju balonom iznad Begečke jame. Tu akciju smo ostavili za naredni susret u kampu.
Organizator kampa, koji je ove godine održan treći put uzastopno, bilo je Udruženje građana Košnica iz Novog Sada, u saradnji sa Dečjim selom „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice i Studentskim kulturnim centrom Novi Sad.
Veliku zahvalnost za pomoć u organizaciji dugujemo našim prijateljima i donatorima:
JP „Vodovod i kanalizacija“, DTD „Ribarstvo“, JP „Tržnica“, JP „Informatika“, Kulska banka, Ustanova „Radosno detinjstvo“, „Carnex“, „Vital“, „Sinalco“, „Studio Berar“, „Coffee shop“, „Tofu company“, „LA Guma“, Pekara „Baker“, Čarda „Na Jami“, Milan Brkljač i meštani Begeča.
Svim medijima koji su proteklih dana izveštavali o našem kampu, i posebno onima koji su nas posetili na Begečkoj jami, najlepše se zahvaljujemo. Voleli bismo kada bi se naša saradnja nastavila i ubuduće.

Comments are closed.