Čuvari prirode

Udruženje građana Košnica u partnerstvu sa Novosadskim humanitarnim centrom i naučno istraživačkim društvom „Josif Pančić” ce realizovati projekat Čuvari prirode u periodu od 01.10.2008 – 31.12.2008.

Projekat ”Čuvari prirode” ima za cilj da doprinese podizanju svesti kod dece o važnosti ekologije i zaštite životne sredine. To će biti postignuto kroz sledeće aktivnosti: radionica i edukacija u vikend školi prirode u parku prirode drugog stepena Begečka jama (koje podrazumevaju i noćenja preko vikenda u parku prirode); četiri ciklusa edukativnih radionica iz oblasti zaštite životne sredine u Novom Sadu; kao i kroz posete prirodnjačkom muzeju u Novom Sadu, fabrici za reciklažu i proslavu ”ekološke nove godine” u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici tokom koje će deci biti uručene diplome i uniforme Čuvara prirode.
Ciljna grupa projekta su 80 dece iz SOS Dečijeg sela ” Dr Milorad Pavlović”, Sremska Kamenica i Romskog dečijeg centra NSHC-a, koja će učestvovati u radionicama i edukacijama u školi prirode, edukativnim radionicama iz oblasti zaštite životne sredine i posetama prirodnjačkom muzeju u Novom Sadu, fabrici za reciklažu i proslavi ”ekološke nove godine”.

Comments are closed.