Sportsko-ekološki kamp “Košnica prijateljstva 2010”

Šesti Sportsko-ekološki kamp „Košnica prijateljstva” održan je u Parku prirode Begečka jama.  (13.07.2010. do 28.07.2010)

U pripremnom periodu od 13.07. do 18.07.2010. sem Košnicinih volontera u sređivanju parka prirode su nam se pridružili i volonteri iz inostranstva, kao i lokalno stanovništvo.
Ulepšavanju parka prirode doprineli su i volonteri iz udruženja građana FILTER iz Žagubice, koji su od recikliranih materijala pravili klupe, žardinjere za cveće i kante za smeće.
Ovogodišnji kamp okupio je pedesetoro dece bez roditeljskog i adekvatnog roditeljskog staranja, kao i iz socijalno ugroženih porodica iz Decjeg sela iz Sremske Kamenice, Bosne i Hercegovine i Kosova i Metohije.
Osim dvadesetak domaćih volontera (Košnica, VCV, Filter), pridružili su nam se i volonteri iz Bosne i Hercegovine, Španije, Finske, Francuske, Belgije, Švajcarske, Irske, i Estonije.
Program je obogaćen i dvodnevnim Dečjim pozorišni festivalom „Radosno detinjstvo”, koji je 23.07. i 24.07.2010. privukao i lokalno stanovništvo.
Pored edukativnih sportskih, ekoloških i kreativnih radionica – slikarska, vajarska i dramska, deca i volonterii vaspitači su uživali i u drugim aktivnostima zabavnog karaktera – projekcijom filmova, druženjem uz gitaru i vatru, sportskim turnirima i mnogim drugim aktivnostima.

Najsrdačnije se zahvaljujemo svima koji su pomogli organizaciju i realizaciju ovogodišnjeg kampa.

Comments are closed.

EnglishDutchFrenchSpanishSerbian