Jouth Street Art Fest – Zero Twenty One

Udruženje građana košnice, već treću godinu za redom u periodu od septembra do novembra 2018. godine, organizuje još jedan projekat u nizu, pod nazivom “Jouth Street Art Fest – Zero Twenty One”

Projekat se bavi podsticajem razvoja kreativnost mladih iz socijalno ugroženih i marginalizobanih grupa, a takođe promoviše urbanu kulturu vizualizacije praznih i ne održavanih prostora u gradovima. Pored navedenog,  podstiče se razvoj motoričkih sposobnosti mladih kroz pravljenje umetničkih rekvizita, a obrada drveta će biti predstavljena kao jedan od mogućih izvora prihoda u procesu osamostaljivanja.
Akcije se sprovode, kako u Novom Sadu, tako i u prigradskim naseljima, čime omogućavamo većem broju mladih da se uključe u projekat i daju doprinos razvoju urbane kulture. Ovaj vid dopunske aktivnosti za mlade, u znatnoj meri može da utiče na njihov kreativni razvoj a samim tim i smanji agresivno ponašanje, koje postaje sve izraženije usled nedostatka adekvatnog sadržaja. Takođe, želimo da istaknemo važnost ovog projekta u procesu socijalizacije mladih iz ugroženih kategorija, koji, kako zbog finansiske, prostorne a tako i sistemske izolovanosti, nisu često u prilici da na kvalitetan način provode vreme sa vršnjacima iz opšte populacije i tim putem razvijaju socijalne veštine, neophodne za njihov pozitivan razvoj ličnosti.
 golub kahoni novi-sad prskanje-1 prskanje-3 prskanje-4 prskanje2 radionica-bolje radionica smirgla-2 smirgla-3 smirgla1 street-art zid1 zid2

Leave a Reply