kosnica prijateljstva grupna slika

 Košnica prijateljstva XVI

Poštovani prijatelji Košnice,

 

uspešno smo ostvarili 16. kamp Košnice prijateljstva, koji je realizovan u dve smene od ukupno 100 mališana i 40 volontera. Deca su nam pristizala iz različitih institucija iz Srbije. Zahvaljujemo se institucijama preko kojih su deca prijavljena i usmerena na kamp Košnice prijateljstva:

  • Dečjeg Sela  “dr Milorad Pavlović”, Sremska Kamenica;
  •   Dečje Sigurne Kuće , Novi Sad;
  •   Opštine Štrpce i Parteš, Kosovo i Metohija;
  • Programa ” Jačanje porodice”, Novi Sad;

Kamp Košnica prijateljstva nastavlja svoju dugu tradiciju organizovanja kampova koju u celini čini volonterski kadar profesionalnih i ljudi željnih da pomognu humanitarnim radom i donacijama. Preko 40 volontera iz zemlje i inostranstva (iz Holandije, Bugarske, Meksika i Slovenije) omogućilo je realizovanje ovogodišnjeg kampa.Ples Kosnica Prijateljstva

Kao i prošlih godina, ovogodišnji kamp je organizovan na prostoru Begečke jame, Novi Sad od 22.07. do 9.08. 2022. godine. Svi učesnici i volonteri kampa su bili smešteni u šatorima dok su se sve aktivnosti  realizovale u okviru kampa i na sportskim terenima. Radionica Kosnica Prijateljstva

 

 

 

 

Kroz svakodnevne sportske i raznovrsne radionice, učesnici su imali mogućnost da upoznaju i usvajaju zdrave stilove života i stiču svest o važnosti zdravlja kao i o načinima na koje se zdravlje čuva. Kamp je, takođe, veliku pažnju posvetio sticanju socijalnih veština uz pomoć raznih kreativnih, kulturnih i sportskih sadržaja.

 

kosnica prijateljstva uzinapredstava na kosnici prijateljstva

 

kosnica prijateljstva grupna slika

 

 

Zahvaljujemo se ovogodišnjim sponzorima na velikodušnim donacijama:

Lifeline, Elmed, Together Detachering, Grad Novi Sad, Vojvodina Vode, Zavod za zaštitu prirode, Darkom, Executive Digital i svima ostalima koji su na bilo  koji način učestvovali i pomogli u realizaciji kampa Košnica prijateljstva. Vidimo se i sledeće godine!

 

Comments are closed.