Kamp Kosnica Prijateljstva 2023

Košnica prijateljstva XVII

Dragi prijatelji Košnice,

S ponosom vam saopštavamo da smo uspešno sproveli 17. kamp “Košnica prijateljstva”. Ovogodišnji kamp je bio podeljen u dve smene i okupio je ukupno 90 mališana i 40 predanih volontera. Naša divna deca stigla su iz različitih institucija širom Srbije. Želimo da izrazimo iskrenu zahvalnost institucijama koje su omogućile prijavu i usmeravanje dece ka “Košnici prijateljstva”:

  • Dečje selo “dr Milorad Pavlović”, Sremska Kamenica
  • Dečje Sigurne Kuće, Novi Sad
  • Opštine Štrpce i Parteš, Kosovo i Metohija
  • Program “Jačanje porodice”, Novi Sad

Kamp “Košnica prijateljstva” nastavlja svoju dugu tradiciju organizovanja kampova sa volonterskim kadrom sastavljenim od stručnjaka i ljudi sa velikim srcem koji žele da pomognu humanitarnim radom i donacijama. Ove godine, više od 40 volontera iz zemlje i inostranstva omogućilo je realizaciju kampa.

Kamp Kosnica 2023

Kao i prethodnih godina, kamp je bio smešten u prelepom okruženju Begečke jame u Novom Sadu, održavajući se od 27.07. do 15.08. 2023. godine. Svi učesnici i volonteri su bili smešteni u šatorima, a sve aktivnosti su se odvijale unutar kampa i na sportskim terenima.

Kroz svakodnevne sportske i raznovrsne radionice, naši učesnici su imali priliku da usvoje zdrave stilove života i razvijaju svest o važnosti zdravlja, kao i o načinima očuvanja istog. Kamp je takođe posvetio posebnu pažnju razvijanju socijalnih veština kroz razne kreativne, kulturne i sportske aktivnosti.

Kamp Kosnica 2023

Zajedno smo stvarali nezaboravne trenutke i prijateljstva koja će trajati celog života. Hvala našim ovogodišnjim sponzorima na velikodušnim donacijama:

Kamp Kosnica 2023
Kosnica 2023

 

 

 

 

Radujemo se što ćemo se videti i sledeće godine dok nastavljamo širiti ljubav, radost i podršku među našom Košnicom.

Comments are closed.