“Faraon bar” tematsko veče

2. februar 2010.

Grupa studenata, diplomaca, Prirodno-matematičkog fakuteta s Departmana za geografiju, turizam, hotelijerstvo i gastronomiju organizovala  je “Faraon bar” tematsko veče. Uspešno i na veoma kreativan način predstavljena je Egipatska tradicija, kultura i mitologija. Bogat program, koji su činili orijentalna muzika, trbušni ples i autentični egipatski kulinarski specijaliteti, propratila je celovečernja predstava u izvođenju studenata PMF-a.

Cilj ove večeri je bio promocija turizma, animacije i humanitarnog rada. Naime, prihod od prodatih ulaznica i aukcije slika s egipatskim motivima namenjen je kao donacija Udruženju građana “Košnica” za organizaciju sportsko-ekološkog kampa na Begečkoj jami za decu bez roditeljskog staranja naše zemlje i zemalja regiona.

Ovaj događaj je organizovan uz pomoć i podršku Srpskog narodnog pozorišta, Novosadskog sajma, Turističke organizacije Novog Sada, Fakulteta FAM, egipatske ambasade i mnogih drugih, a organizacija je uključivala pravljenje većine kostima, koreografije, montiranje promo filma…
Čitav projekat od samog početka podržala je egipatska ambasada, a ambasador te afričke zemlje, koji je prisustvovao manifestaciji, zahvalio se studentima na trudu i uspešnoj saradnji.

“Košnica” se ovom prilikom najsrdačnije zahvaljuje organizatorima i učesnicima ove predivne večeri. Zahvaljujući Vašem trudu i inicijativi bliži smo još jednom sportsko-ekološkom kampu “Košnica prijateljstva”.

Hvala Vam.

Comments are closed.