Sportsko-ekološki kamp “Košnica prijateljstva 2013”

Ovogodišnji kamp je ugostio decu iz:

  • Decu iz Dečjeg Sela Sr. Kamenica
  • Decu iz programa jačanja porodice
  • Socijalno ugroženih porodica sa prostora KiM
  • Decu iz sigurne kuće
  • Decu učesnike programa ”Svratište”

Ove godine ugostili smo i osmoro mališana iz Belgije koji takodje dolaze iz socijalno ugroženih porodica pa je time ovogodišnji kamp dobio i internacionalni karakter.

Broj učesnika ovogodišnjeg kampa povećan je na 60-oro dece, kamp je trajao sedam dana u periodu od 21- 28.07.2013. godine. Ukupan broj učesnika na ovogodišnjem kampu, zajedno sa volonterima, predavačima i instruktorima iznosi oko 120.

Takođe smo ugostili i 10 volontera iz Evropske Unije (Belgija, Francuska, Afrika, Češka, Španija, Makedonija, Bosna),  koji dolaze preko volonterskog programa koji već pet godina organizujemo u saradnji sa Volonterskim Centrom Vojvodine.

Kao i prošlih godina i ovogodišnji kamp je organizovan na prostoru Begečke jame udaljene 20 km Novog Sada a učesnici kampa su smešteni u šatore. Pored uobičajenog programa, u okviru kampu održan je peti po redu Dečiji pozorišni festival u kome su pored profesionalnih pozorišnih grupa i animatora učestvovala i sama deca koja su za vreme kampa pripremila predstavu na temu tolerancije.

Comments are closed.