Sportsko ekološki kamp “Čebelnjak prijateljstva 2”

Poštovani prijatelji,

obaveštavamo vas da smo u period od  22. juna do 4. jula 2017. godine organizovali po drugi put kamp u Izoli (Slovenija), uz veliku podršku i saradnji pobratimske organizacije Dobrodelnim društvom “Morsko Doživetje” iz Slovenije.

Na kampu je bilo 20-oro dece i 15 volontera iz Slovenije i Srbije. Ove godine smo uspeli da povećamo broj dece iz Srbije, koja su uživala u novim aktivnostima kampa i sklapala nova, dragocena, prijateljstva sa decom iz Slovenije.

Učesnici kampa su nam došli iz:

  • Materinskih domov in varnih kuč za žene i djeteta, Slovenija
  • Dečjeg Sela “dr Milorad Pavlović” Sr. Kamenica
  • Dečje Sigurne Kuće , Novi Sad

Aktivnosti u kampu su bile raznolike i učesnici su bili u prilici da se oprobaju u sportskim aktivnostima kao što su fudbal, plivanje, odbojka, tenis itd. Tokom kampa su organizovana putovanja, mini ekskurzije, do solane Sečovlje u Piranskom zalivu, vatrogasni dom Kopar, i šetnja do centra grada Izole. Pored nabrojanih aktivnosti učesnici su svakodnevno provodili slobodno vreme kupajući se i uživajući u moru. Program kampa je u mnogome sačinjen od kreativnih radionica kao što su slikanje, ples, kreativne igrice, “candle night”, pisanja pisma, radionice upoznavanja sa bontonom lepog ponašanja, solidarnosti i uzajamnog poštovanja. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo hotelu “Delfin” i “Hangar” na velikoj podršci i pomoći tokom organizovanja i održavanja kampa, i svim ostalim pojedincima koji su pomogli ostvarivanju da kamp “Košnica prijateljstva” nastavlja da traje i van granica Srbije i da pritom širi svoju pozitivnu energiju.

Comments are closed.