Sportsko ekološki kamp “Košnica prijateljstva 13”

Poštovani košničari,

 

Ovom prilikom vas obaveštavamo, da je sportsko-ekološki kamp “Košnica prijateljstva″  uspešno okončan po trinaesti put i sa velikim entuzijazmom možemo potvrditi i da je ovaj kamp bio obeležen dečjim osmesima.

 

Učesnici kampa su bili 70-oro dece i mladih koji su nam došli iz:

 

·         Dečjeg Sela  “dr Milorad Pavlović” Sr. Kamenica

·         Dečje Sigurne Kuće , Novi Sad

·         opštine Štrpce , KiM

·         Programa ” Jačanje porodice ” Novi Sad

·         Programa ” Podrška porodici u krizi ” Novi sad

 

Pored navedenih učesnika, na kampu je bilo i preko 40 volontera iz zemlje i inostranstva (iz Španije, Francuske, Rusije, Portugala, Bosne i Hercegovine, Engleske)

Kao i prošlih godina i ovogodišnji kamp je organizovan na prostoru Begečke jame udaljene 20 km Novog Sada a svi učesnici kampa su bili smešteni u šatorima. Pored uobičajenog programa, u okviru kampa održane su nove aktivnosti poput improvizovanog filmskog festivala za decu, sportskog penjanja, škole bejzbola, joge, uživanja u spuštanju niz zip-line itd.

Kroz svakodnevne sportske i raznovrsne radionice, učesnici su imali mogućnost da upoznaju i usvajaju zdrave stilove života i stiču svest o važnosti zdravlja kao i o načinima na koje se zdravlje čuva. Kamp je osim promocije zdravih stilova života, veliku pažnju posvetio sticanju socijalnih veština uz pomoć raznih kreativnih, kulturnih i sportskih sadržaja.

Takođe, ovom prilikom želimo da se zahvalimo donatorima poput “Infinity ideas”, “Lifeline” i svima ostalima koji su nas podržali i pomogli da se održi još jedan, već uveliko tradicionalni sportsko – ekološki kamp “KOŠNICA PRIJATELJSTVA”. Vidimo se i narednog leta!

Comments are closed.