Home Slider 4

Kamp Košnice prijateljstva XIV

 Košnica prijateljstva XIV

 

 

Poštovani prijatelji Košnice,

 

Ove godine, kao i mnogih prethodnih, uspešno smo ostvarili 14. kamp Košnice prijateljstva. Možemo se pohvaliti ovogodišnjem broju učecnika, najvećem do sada, od 85 mališana i 40 volontera. Deca su nam pristizala iz različitih institucija i regija, iz Srbije ali i iz regiona. Zahvaljujemo se institucijama preko kojih su deca prijavljena i usmerena na kamp Košnice prijateljstva:

 

  •               Dečjeg Sela  “dr Milorad Pavlović”, Sremska Kamenica;
  •               Dečje Sigurne Kuće , Novi Sad;
  •               Opštine Štrpce i Parteš, Kosovo i Metohija;
  •               Programa ” Jačanje porodice”, Novi Sad;
  •               Udruženje gradjana “Putokaz”, Novi Sad;
  •               Svratište, Novi Sad;
  •               SOS Detje selo, Skoplje, Makedonija:
  •               Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Hrvatska.

 

Kamp Košnica prijateljstva nastavlja svoju dugu tradiciju organizovanja kampova koju u celini čini volonterski kadar profesionalnih i ljudi željnih da pomognu humanitarnim radom i donacijama. Preko 40 volontera iz zemlje i inostranstva (iz Španije, Bugarske, Portugala, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske) omogućilo je realizovanje ovogodišnjeg kampa.

Kao i prošlih godina, ovogodišnji kamp je organizovan na prostoru Begečke jame, Novi Sad od 30.07. do 16.08. 2018. godine, dok su učesnici bili u kampu od 06.08. do 13.08. 2018. godine. Svi učesnici i volonteri kampa su bili smešteni u šatorima dok su se sve aktivnosti  realizovale u okviru kampa i na sportskim terenima.

 

Kroz svakodnevne sportske i raznovrsne radionice, učesnici su imali mogućnost da upoznaju i usvajaju zdrave stilove života i stiču svest o važnosti zdravlja kao i o načinima na koje se zdravlje čuva. Kamp je, takođe, veliku pažnju posvetio sticanju socijalnih veština uz pomoć raznih kreativnih, kulturnih    i sportskih sadržaja.

 

 

 

 

 

 

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način učestvovali i pomogli u realizaciji kampa Košnica prijateljstva. Vidimo se i sledeće godine!

 

 

„Kad naiđeš na nešto dobro, podeli to sa drugima. Na taj način se dobro širi do najudaljenijih kutaka sveta.“

Comments are closed.

EnglishDutchFrenchSpanishSerbian