Sportsko-ekološki kamp “Košnica prijateljstva 11″

Poštovani prijatelji, poznanici i saradnici,

 

Ovom prilikom vas obaveštavamo, da je Sportsko-ekološki kamp “Košnica prijateljstva″  uspešno okončan po jedanaesti put i sa ponosom možemo reći da je i ovogodišnji rastanak bio obeležen suzama.

 

Učesnici kampa su bili 80-oro dece i mladih koji su nam došli iz:

 

  • Dečjeg Sela  “dr Milorad Pavlović” Sr. Kamenica
  • Dečje Sigurne Kuće , Novi Sad
  • EHO – Svratište u Novom Sadu
  • opštine Štrpce , KiM
  • Omladinskog Centar ” Malči Beličev ” , Ljubljana , Slovenija
  • Programa ” Jačanje porodice ” Novi Sad
  • Programa ” Podrška porodici u krizi ” Novi sad

 

Pored navedenih učesnika, na kampu je bilo i preko 50 volontera iz zemlje i inostranstva (iz Španije, Francuske, Rusije,Grčke, Slovačke, Sloveniije, Bosne i Hercegovine)
Kao i prošlih godina i ovogodišnji kamp je organizovan na prostoru Begečke jame udaljene 20 km Novog Sada a svi učesnici kampa su smešteni u šatorima. Pored uobičajenog programa, u okviru kampa održan je sedmi po redu Dečiji pozorišni festival u kome su pored profesionalnih pozorišnih grupa i animatora učestvovala i sama deca koja su za vreme kampa pripremila predstavu na temu tolerancije i zaštite životne sredine.
Kroz svakodnevne sportske i raznovrsne radionice, učesnici su imali mogućnost da upoznaju i usvajaju zdrave stilove života i stiču svest o važnosti zdravlja kao i o načinima na koje se zdravlje čuva. Kamp je osim promocije zdravih stilova života, veliku pažnju posvetio sticanju socijalnih veština uz pomoć raznih kreativnih, kulturnih i sportskih sadržaja.
Takođe, ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su nas podržali i pomogli da se održi još jedan, već uveliko tradicionalni sportsko – eekološki kamp “KOŠNICA PRIJATELJSTVA”

Leave a Reply

EnglishDutchFrenchSpanishSerbian